Eger környéki aktív pihenés

Szobafoglalás Rendezvényhelyszín
Foglaljon online 5% kedvezménnyel!
-


Foglaljon online 5% kedvezménnyel!


Szobafoglalás Rendezvényhelyszín
Erla felnőttbarát szolgáltatások
Erla felnőttbarát szolgáltatások
Egri programok felnőtteknek
Egri programok felnőtteknek
Egri borvidék, egri gasztronómia
Egri borvidék, egri gasztronómia
Eger környéki aktív pihenés
Eger környéki aktív pihenés


Eger környéki aktív pihenés

Eger környéki aktív pihenés

Eger környéki programok az aktív turizmus jegyében

 

Az Észak-Magyarország régió egyik nagy előnye, hogy télen-nyáron biztosítja az utazóknak az aktív turizmus élményeit. A térségben nem csak a csodaszép barokk Eger és a Szépasszony-völgy borospincéi vonzóak, hanem a rövid távon bevehető, környező településeken található látványosságok is. Aki már járt errefelé, tudja, hogy nem lehet és nem is érdemes semmit egy lélegzetvétellel lelátogatni. Sokkal kellemesebb lesz a pihenés, ha minden napra vagy visszatérő utakra is betervezünk egy-egy színes Eger környéki programot.

 

A jóleső Erla felfrissülés mellett jól esik az aktív pihenés is

 

A varázslatos Bükk hegység már önmagában is megér jó pár túrát. Köztudott, hogy több gyógyító energiájú hely is található itt, így, aki a felfrissülés mellet kicsit gyógyulna is, érdemes előre becsomagolnia a túra felszerelését. Szerencsére az aktív turizmus virágzik a térségben, úgyhogy a legnépszerűbb, legtöbb érdekességgel rendelkező helyek könnyen megközelíthetőek még annak is, aki nem autóval indulna neki egy tartalmas kirándulásnak. Fedezzék hát fel bátran ezt a varázslatos vidéket, ismerjék meg hagyományainkat, régiónk jellegzetességeit, nevezetességeit és tapasztalják meg vendégszeretetünket!

 

Eger környéki programok, ahol mindenképpen érdemes megállni egy percre


Szépasszony-völgy


A Szépasszony-völgy, Eger legnagyobb kiterjedésű borospincés területe. Itt található a legtöbb pincészet, itt lehet belekóstolni a régió borászainak és szőlőtermesztéssel foglalkozó lakosságának lüktető életébe. A terület nagyon népszerű a turisták körében, így számtalan kulturális fesztiválnak ad helyet egész évben. 


A Szépasszony-völgy nevéhez több legenda is kapcsolódik. Egyes néprajzkutatók szerint a „Szépasszony” az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője. Akár elhisszük, akár nem, egy biztos: a szerelem ihlette és alkotta ezt a területet, ahol az egri hegyek puha vulkáni eredetű kőzete kiválóan alkalmas arra, hogy pincéket vágjanak bele. 


Noszvaj


Noszvaj, Eger városától körülbelül 10 kilométerre található. A kanyargós úton élmény az utazás. A Bükk lankás oldala, a szőlészetek, a gyönyörű táj már azelőtt magával ragadják az embert, mielőtt elérnénk Noszvajt. A kis települést, ami az Észak-Magyarország aktív turizmusnak egyik kulturális fellegvára, sokat emlegetik hagyományőrző programjai miatt. Itt találhatóak a művésztelepként is működő Barlanglakások, erre fut a leleményesen kitalált Meseút, de igazi Eger környéki programot, időutazást ígér a De la Motte Kastély és a Gazdaház is. Ha pedig már erre járnak, mindenképpen foglaljanak előre időpontot a falu egyik leghíresebb pincészetébe a Thummerer családhoz. 

 

Szalajka-völgy


Bátran vágjanak neki hosszabb túráknak is, hiszen a környék dúskál a látnivalókban. Az egyik ilyen különlegesség Szilvásváradon található, nagyjából fél órás autóútra a várostól. Az Eger környéki programok közül talán a Szalajka-völgy, más néven az „Élmények Völgye” ragadja majd magával leginkább az aktív pihenés szerelmeseit. Szívesen ajánljuk az ide érkezők figyelmébe az ősemberbarlangot, a Fátyol-vízesést. Ha pedig jólesően elfáradtak a szabad levegőn, utána mindenképpen kóstolják meg a helyi specialitást: a füstölt pisztrángot. Páratlan ízélmény egy csodálatos nap ajándékaként.
 


Erla Villa Boutique Hotel

 

Az Erla Villa boutique hotel, Eger történelmi belvárosában, egy csendes kis mellékutcában található. A különleges felnőttbarát szálloda egész évben ideális helyszínt biztosít a minőségi pihenésre vágyóknak. A házban 10 különleges hangulatú, stílusú, gondosan megtervezett és egyedien berendezett luxus lakosztály található, amelyek dizájnját a modern és a barokk stílus ötvözete jellemzi.

Elérhetőség

Cím: 3300 Eger Kovács János u. 25.

Telefon: +36 36 7-KATTINTSON


© 2018 Erla Villa Boutique Hotel Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok