Hírek

    Miért menjek Egerbe egy hosszú hétvégre?

    Az egyik legszebb magyarországi megyeszékhely, Eger, nem csak szezonálisan érdekes úti cél, hanem kiváló kikapcsolódást és izgalmas élményeket ígér a hosszú hétvégéken is. Különleges kulturális programok, barokk színesség, bódító borok és a termál turizmus is izgalmassá teheti az Eger városát választó utazók pihenését. 

    Az igazi pihenés megér egy hosszú hétvégét!

    Sokan azt gondolják, hogy az egri borvidék, Eger városa nem több, mint egy, egy nap alatt lezavarható kitérő az Észak – magyarországi régióban. Aztán megérkeznek, nem tudnak betelni az élményekkel és fogják a fejüket, hogy bárcsak egy egész hosszú hétvégére tervezték volna útjukat. 
    Sokszor esünk hazánk felfedezésekor abba a hibába, hogy túlszervezzük a napi programjainkat, pedig sokkal jobban járunk, ha a rohanás helyett azt a kihívást választjuk, hogy elmerülünk a pillanatban. Amikor átadjuk magunkat egy új hely megismerésének, akkor bizony számolnunk kell azzal, hogy szerelembe fogunk esni. Éppen ezért, ne a mennyiségre menjünk rá, hanem a minőségi kalandokra. Az alapos kultúr- és gasztrosokk pedig ritkán jön néhány óra alatt, sokkal inkább egy hosszú hétvége hozománya. 


    Még egy hosszú hétvége is kevés, ha Egerről van szó!

    Ha több napra érkezünk Eger városába, akkor tematizálni kell hosszú hétvégénk minden napját. Az érkezésre ne nagyon tervezzük sok programot, hiszen bőven elég aznapra a stressz, ami az indulással, pakolással, rohanással jár. Inkább jelentkezzünk be kényelmesen szállodánkba, engedjük át magunkat a pihenésnek egy relaxáló wellness-szel és jól megérdemelt vacsoránk után, tegyünk egy ismerkedő sétát este a városközpontba. Olyan ez, mint egy első randi: fő a fokozatosság!

    Egy igazi egri hosszú hétvége első napja a város alapos bejárásával kezdődik. Érdemes konkrét útitervet készíteni, ugyanis a városban több, mint száz épület maradt fent eredeti állapotában. A barokk gyöngyszemek mellett kihagyhatatlan élmény az Egri vár, az Egri Főszékesegyház, a Dobó tér, a Kopcsik Marcipánia és Harangöntő - ház, az Érseki Palota és az Érsekkert, a Minaret, a Minorita Templom, a Kispréposti Palota. Amit semmiképpen nem szabad kihagyni, az a Líceum épületében található Csillagászati Múzeum és a hatalmas periszkóp, a Camera Obscura. Ez utóbbi világhírű. Amikor 1776-ban megkezdte itt működését a csillagásztorony, akkor a térség, Kelet – Európa legmodernebb csillagvizsgálója volt. A séta mellbevágó élmény lesz, ezért érdemes megszakítani egy könnyű ebéddel. 


    Mivel töltsük el hosszú hétvégénk többi napját?

    Hosszú hétvégénk második napjának délelőttjét a testi és lelki feltöltődés jegyében érdemes eltölteni. Ha szállodánkban van wellness részleg, mint például az Erla Villában, akkor adjuk át magunkat a zavartalan pihenésnek, hogy bírjuk a kora esti, esti programot. Az Erla Villa boutique hotelben, a luxus pihenés mellett, igazi gourmet élményekben is részünk lehet. A hely egyedülálló szolgáltatása, hogy az esti félpanziós, 3 fogásos vacsoránkat elcserélhetjük akár ebédre is, így nyugodtan beiktathatunk egy vagány borkóstolós estét a Szépasszony – völgyben, mert a hosszú hétvége második napjának főprogramja, minden kétséget kizáróan a borgasztronómia jegyében kell elteljen.

    A Szépasszony – völgy, a csinos kis pincék mellett, sokszor kulturális programok helyszíne is. Ha foglalás előtt informálódunk, akkor elcsíphetünk igazi helyi eseményeket is, amelyek megszínesíthetik pihenésünket. Ha borkóstolásra adjuk fejünket a hosszú hétvégén, akkor úgy tervezzünk, hogy 2-3 óra alatt nem fogunk végezni, mert a Szépasszony – völgyben kötelező megnézni a legrégebbi pincéket és megkóstolni legalább 5 féle helyi, boros specialitást.


    Így érdemes lezárni egy csalódástól mentes hosszú hétvégét Egerben!

    Hosszú hétvégénk utolsó napja teljen a termál és a wellness jegyében. A város híres hőforrásairól, melyek különböző betegségekre nyújtanak gyógyírt. A feltöltődést mindenképpen saját szállodánk luxus szolgáltatásaival érdemes zárni, hogy kicsit önmagunkra, párunkra is tudjunk fókuszálni a rohanásban. Éppen ezért, nem árt, ha céltudatos a szálláshelyünk kiválasztása is. Mivel egy hosszú hétvégés pihenés az aktív élmények fellegvára, jó, ha olyan helyen szállunk meg, ahol úgy érezhetjük, minden program után „hazaérkezünk”, ahol kényelem, professzionális és nem tolakodó kiszolgálás vár. Az Erla Villa pontosan ezt emeli luxus szintre: minden a vendégek nyugalmát, kényelmét szolgálja. A házban mindössze 10 lakosztály, 1 wellness részleg, 1 szalon és 1 gourmet étterem található. Érdemes időben foglalni, mert nagyon hamar elkelnek a szobák, igényeteket itt tudjátok leadni. 

    Pihenjen luxus környezetben!

    Foglalja le szállását még ma és élvezze a pihenést, töltődjön fel Ön is az Erla Villa felnőttbarát élményeivel!

    Iratkozzon fel hírlevelünkre

    és értesüljön elsőként speciális ajánlatainkról!

    Erla Villa Eger

    Az Erla Villa, Eger történelmi belvárosában, egy csendes kis mellékutcában található. A különleges felnőttbarát Villa egész évben ideális helyszínt biztosít a minőségi pihenésre vágyóknak. A házban 14 különleges hangulatú, stílusú, gondosan megtervezett és egyedien berendezett luxus lakosztály található, amelyek dizájnját a modern és barokk stílus ötvözete jellemzi.

    Elérhetőségeink

    © 2024 Erla Villa | One Online