A boutique hotel jelentése nem csak a luxusra utal

boutique hotel, Eger, Erla Villa

 

A boutique (vagy butik) hotelek lényegében kisebb méretű, egyedi stílussal rendelkező luxus szállodák, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak vendégeik számára. A legtöbb esetben jól megközelíthető, belvárosi elhelyezkedéssel rendelkeznek. A „boutique” egy francia szó, ami olyan kisebb, szofisztikált üzletet jelent, ami máshol nem kapható különlegességekkel kápráztatja el vevőit.

 

Egyre többen részesítik előnyben a boutique szállodákat, mivel személyesebb élményeket és különlegesebb légkört tudnak biztosítani a nagyobb luxus szállodáknál. Méretükből adódóan az ismertebb hotelláncok a gyakorlatban is nehezebben tudnak személyesebb szolgáltatást biztosítani a vendégeik számára. Habár a boutique hotelek is luxus szállodaként írhatók le, a személyes, egyedi légkör sokkal nagyobb szerepet játszik. Ilyen az Erla Villa felnőttbarát hotelje is, ami Eger gyönyörű belvárosában található.

 

A legtöbb esetben tehát a következő elemekből tevődik össze egy boutique szálloda:

 

Kisebb méret. A személyes szolgáltatás nyújtásához a boutique hotelek többsége ahhoz ragaszkodik, hogy a szállodában lehetőleg ne legyen több, mint 150 szoba. Ugyanakkor 10 szoba alatt nem igazán beszélhetünk boutique szállodáról.

 

Erős, egyedi jelenlét. Az elsődleges cél minden boutique hotelnél ugyanaz: az egyediség. A már említett kisebb méretük hozzájárul, hogy személyes szinten nyújthasson luxus szolgáltatást minden egyes vendégének. Ebből adódóan az alkalmazott és vendég közötti kapcsolatra is jobban odafigyelnek (egyes szállodáknál még elvárás is, hogy a vendégeket nevükön szólítsák). Érdekes módon a nevesebb hotelláncok is létrehozták már saját boutique szállodáikat, amelyek még inkább küzdenek azért, hogy az emberek ne a nagy, szabványos hotelláncot lássák benne.

 

Modern, konvenciókhoz nem ragaszkodó stílus. Megkülönböztetés, melegség, és bizalmat gerjesztő látvány: a boutique hotelek kivitelezésében és építészetében ezek számítanak kulcselemnek. A cél itt is az egyéniség, mivel nehezen másolható, speciális élményt szeretnének nyújtani azoknak a vendégeknek, akik kicsit kitörnének a szürke hétköznapok rutinjából. Egyes boutique szállodákban még a szobák sem követnek azonos mintát!

 

Kihasználja a helyi környezet elemeit. A kisebb méret a boutique hotelek elhelyezkedését is megkönnyíti, ezért (akárcsak az Erla Villa) legtöbbször a könnyen megközelíthető belváros legszebb részében találhatunk ilyen szállodákat.

 

Komolyan veszi az étel és az ital kérdését. A boutique szállodák szinte kivétel nélkül rendelkeznek saját bárral és étteremmel, ahol csábítóbbnál csábítóbb fogásokat kóstolhatunk meg egy elképesztő gourmet vacsora keretein belül.

 

Ön is meg szeretné tudni, hogy milyen érzés eltölteni egy hétvégét egy olyan kellemes boutique hotelben, mint az Erla Villa? Foglaljon szállást párjával és legyenek részesei ennek az egyedi kényeztetésnek!