Hírek

    Irány Eger, ahol a legszebb kirándulóhelyek várnak az országban!

    Irány Eger, ahol a legszebb kirándulóhelyek várnak az országban!

    Bár Eger városa rengeteg látványossággal büszkélkedhet, a környéken rengeteg egyedülálló szépségű kirándulóhely is található. Látogassatok el a városba bármelyik évszakban és hódoljatok az aktív pihenés oltárán is. Szívből ajánljuk az összes kirándulóhely felkeresését az Erla Villa töltő, rekreációs pillanatai mellé.

    Tavasszal az ébredező természet, a csiripelő madarak és a friss levegő, nyáron a fák illata, ősszel a megannyi színes élmény, télen a pillantba fagyott élet varázsolja el az utazókat Eger környékén. Egy biztos: ha nem állunk ellen az aktív pihenésnek, akkor Eger bővelkedik a szebbnél szebb kirándulóhelyekben. 

     

    Top 5 kirándulóhely Eger környékén

    • Szalajka völgy

    Magyarország egyik legkedveltebb kirándulóhelye, számos természeti látnivalót tartogat számunkra.
    Az Eger vonzáskörzetében elhelyezkedő kirándulóhelyet a látogatók Szilvásváradról gyalogosan és kerékpárral (kiépített kerékpárút vezet végig a túraösvény mellett), valamint a kényelmesebbek akár erdei kisvonattal is megközelíthetik. A völgybe ereszkedve a 17 méter magas, elragadó Fátyol vízesés vár minket, aminek a zúgása már távolabbról is árulkodik a csodálatos természeti jelenségről. Emellett itt található a Szikla-forrás, valamint a Szalajka-forrás, amiknek a kristálytiszta, jéghideg vize a barlangjáratokon tör a felszínre. A Szalajka völgyben található még az Istállós-kői-barlang is, amihez ugyan nem könnyű, de annál izgalmasabb túraútvonal vezet.

    • Szomolyai Kaptárkövek

    Szomolya központjától Nyugati irányba indul a tanösvény, amely a Szomolyai Kaptárkövek Természetvédelmi Terület csodáit mutatja be az idelátogatóknak. Az itt található kaptárkő-csoport 117 fülkével rendelkezik, és ezzel pedig Magyarország legtöbb fülkével rendelkező kaptárkő-csoportjának számít. A kaptárkövek, más néven „vakablakos kövek” olyan kúp alakú vulkanikus sziklaképződmények, amelyek oldalába korábban különböző méretű mélyedéseket véstek az őseink, így ezek a jelenségek mind természeti mind pedig kulturális értékkel bírnak.

    • Nagy-Eged hegy

    Az Egri borvidék egyik legnépszerűbb termőhelyeként is ismert Nagy-Eged hegy, Magyarország legmagasabban fekvő szőlőtermő területének számít. Az egyedi klímával rendelkező vidék lehetővé teszi többek között az egyedi borok, például a Grand Superior készítését is. A hegyoldalban végig terülő szőlőkön kívül azonban találkozhatunk más látványosságokkal is, hiszen sokan járnak ide hegyet mászni, kiépített kerékpárúton is tekerhetünk, de még szeles idő esetén siklóernyősökkel is találkozhatunk a hegytetőn. Tavaszi időben a hegytetőről gyönyörű látkép várja a túrázókat, tiszta időben akár a Tátra vonulatáig is el lehet látni. Túra ideális befejezéseként ihatunk egy pohár bor az oldalban található pincék egyikénél.

    • Tisza-tó

    A tavaszi nap meleg sugarai már erősen csalogatnak minket arra, hogy elkezdjük a vízközeli élmények gyűjtését. A Tisza-tó (másnéven: Kiskörei víztározó) egy ideális helyszín azokra a napsütéses tavaszi napokra, amikor már akár egy kis strandolás vagy vízi sportolás is szóba jöhet. A „helyi Balaton” partján hat darab szabadstrand található, különböző vendéglátóegységekkel felszerelve. A vízi sport szerelmesei Abádszalók környékén szelhetik a Tiszató hullámait, azonban csónakázásra is van lehetőségül azoknak, akik nyugodtabb időtöltésre vágynak. A tó vadvízi világának felfedezésére egyébként a csónakon kívül kerékpárral, gyalog, valamint akár lóháton is lesz lehetőségünk. A tó körül több kilátóhely is található, ahonnan gyönyörű kép tárulhat a túrázók elé.

    • Siroki vár

    Az Egertől nem messze található siroki vár megközelítéséhez Szarvaskőről a legérdemesebb elindulni az Országos Kéktúra turistaút úrvonalát követve. Egy könnyed 18 km-es túra során megtekinthetjük a várat, ahol kiállítás is vár majd minket. A vár mellett található hatalmas sziklaképződmények további gyönyörű látványt nyújtanak az idelátogatóknak

    Amennyiben tavasszal Egerbe utaznátok, semmikép ne hagyjátok ki a fent felsorolt túra tippeket. Bár egy hétvégére nehézkes bezsúfolni mind az öt úticélt, a három legszimpatikusabb helyszín kiválasztásával már meg tudjuk határozni akár a tavaszi kirándulásainkat Eger környékén.

     

    Ahhoz, hogy a természetközeli élmény harmóniája a szállás helyszínén és töretlen maradjon, foglalj lakosztályt az Erla Villa felnőttbarát szállodában és lazítsd el magad a túrák után wellness részlegünkben, zsúfoltság nélkül, gyerekricsaj mentesen.

     

    Pihenjen luxus környezetben!

    Foglalja le szállását még ma és élvezze a pihenést, töltődjön fel Ön is az Erla Villa felnőttbarát élményeivel!

    Iratkozzon fel hírlevelünkre

    és értesüljön elsőként speciális ajánlatainkról!

    Erla Villa Eger

    Az Erla Villa, Eger történelmi belvárosában, egy csendes kis mellékutcában található. A különleges felnőttbarát Villa egész évben ideális helyszínt biztosít a minőségi pihenésre vágyóknak. A házban 14 különleges hangulatú, stílusú, gondosan megtervezett és egyedien berendezett luxus lakosztály található, amelyek dizájnját a modern és barokk stílus ötvözete jellemzi.

    Elérhetőségeink

    © 2024 Erla Villa | One Online