Felnőttbarát szálláshely: 5 ok, amiért érdemes kipróbálni az Erla Villát

felnőttbarát szálláshely Erla Villa

 

A felnőttbarát szálláshelyek népszerűsége nem véletlen nőtt meg Magyarországon az utóbbi időkben. Íme 5 ok, amiért nekünk is érdemes fontolóra venni egy hétvégét egy ilyen hotelben, vagy kifejezetten az Erla Villában:

 

 A pihenés nem csak jutalom, hanem alapvető szükséglet

 

Legtöbbször különleges alkalomból (ünneplés, komolyabb projekt lezárása) töltünk el egy hétvégét egy szállodában. Ez így is van rendjén, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy nem kell mindig „okokat” találni a pihenéshez: néha egyszerűen elég, ha felismerjük, hogy erre szükségünk van. Csak így lehet hosszú távon megküzdeni a mindennapi rutinnal járó felelősségekkel.

 

Néha ki kell mozdulni a megszokott környezetből

 

Kétségtelen, hogy az otthonunk, vagy a kedvenc törzshelyünk kényelmét nehéz megunni. Ugyanakkor csak akkor tudunk új élményekkel gazdagodni, ha olykor kimozdulunk a megszokott komfortzónánkból. Ez párkapcsolatban még fontosabb tud lenni, mivel hosszú távon pont az ilyen kisebb kalandok tartják életben a lángot.

 

Kiváló programlehetőség pároknak

 

Ha már rég tervezünk kimozdulni valahova kedvesünkkel, de egyszerűen nem tudjuk eldönteni, hogy hova menjünk, akkor egy felnőttbarát hotellel nehezen tudunk mellélőni. Ezek a szállodák ugyanis kifejezetten azért jöttek létre, hogy a romantikázni vágyó párokat fogadják. Mivel egy bizonyos kor alatt nem fogadnak vendéget, gyerekekkel, illetve gyerekes családokkal itt nem fogunk találkozni. Így tudnak a felnőttbarát szállodák olyan környezetet biztosítani, ami (ahogy nevük is jelzi), csak felnőtteknek szól.

 

Eltölthetünk egy hétvégét egy gyerekmentes szállodában

 

A felnőttbarát szállodákat „gyerekmentes hotelnek” is szokták hívni, mivel (ahogy az előbb is írtuk) csak egy adott kor felett fogadnak látogatókat. Az Erla Villánál például csak 13 évnél idősebb vendégek tartózkodhatnak a szállodában. Akár van gyerekünk, akár nem, néha jól esik elvonulni párunkkal egy olyan helyre, ahol nem kell szembesülnünk más gyerekek zajongásával, és nyugodtan beszélhetünk „felnőtt” témákról is. Megszakítások nélkül élvezhetünk egy romantikus, gourmet vacsorát párunk társaságában, továbbá a hotel wellness szolgáltatásait is úgy vehetjük igénybe, hogy senki nem fogja megzavarni nyugalmunkat.

 

Megismerhetünk egy rendhagyó, egyedi szállodát

 

Az olyan felnőttbarát szállodák, mint az Erla Villa nem csak „gyerekmentes” jellegük miatt lehetnek vonzók, ugyanis „boutique hotelként” is működnek: egy egyedi hangulatra épülő, személyesebb szolgáltatást nyújtó, kisebb méretű szállodaként. Más luxus szállodákkal ellentétben sokkal nagyobb hangsúlyt kap a vendég és a személyzet közötti kapcsolat (amit a kisebb vendégszám is elősegít). Az ilyen szállodákkal a zajos nagyvárosi környezet helyett inkább a nyugodtabb, idilli környékeken találkozhatunk ilyen szállodával, mivel egy boutique hotelnél ez is részét képzi a szolgáltatásnak. Eger belvárosa is ilyen környéknek számít: a történelmi város legszebb részében található az Erla Villa felnőttbarát szálloda.